Tidningar och media svämmar över med tips och råd hur man ska leva. Hör här:

Du ska röra dig minst 30 men helst 60 minuter om dagen – ok jag går väl en hel del så jag kanske klarar mig där. 10 000 steg om dagen ska det vara. När man blir äldre som jag är, så ska man dessutom styrketräna och inte bara motionera. Tur att jag började på seniorgympa då?

Helst ska man inte sitta ned, så jag får stå upp vid datorn i fortsättningen. Lite krokig blir jag, men det får väl gå.

Sedan ska man dricka mycket vatten och äta massor med frukt och grönsaker. Inte äta kött för ofta, framför allt så ska man inte äta korv och charkprodukter…Allt man äter ska självklart vara ekologiskt och etiskt. Tidigare skulle man dricka ett glas vin om dagen (det har jag aldrig gjort) för att hjärtat skulle må bra, men nu är det inte bra heller. Då kan man få bröstcancer. Inte äta socker och godis (NÄ!- jag vill inte avstå från lite snarr någon gång ibland!). Man kan till och med helt utesluta gluten om man ska tro vissa, även om man inte är glutenintolerant. Bröd är bra, nej bröd är dåligt? Och hur var det nu med potatis? E-nummer ska man också hålla reda på.

Man ska tänka positivt förstås. Sova 8 timmar…

Träna hjärnan genom att lära sig något nytt. Jag får väl börja knyppla?

Jag blir helt stressad av allt man måste göra för att må bra och hålla reda på allt som är dåligt. Men det är jättedåligt att stressa! Jag tror jag gör som Ebba, lägger mig i Jannes knä och bara slappar!