Idag är det trädgårdsmarknad uppe på Torekällberget. Jag tog en tur dit och kikade på det som bjöds ut. Det var mycket perenner och vårblommor, men jag kände att våra rabatter nog måste röjas lite först innan jag köper mer växter. Dessutom har vi faktiskt rätt många sorter när jag tänker efter.

Jag träffade Carita Nordén som sålde växter. Carita är en gammal arbetskamrat från PK-bankstiden. Vi hade samma hundras, det var på schnauzertiden då Kalle och jag hade Musti och Carita hade Mascot, båda hundarna kom från Kennel Mascar. Agneta Rådberg Cederstrand som hade kenneln är fortfarande igång med hunduppfödning. Musti var född 1975 och då hade kenneln redan varit igång ett par år, så Agneta har väl hållit på i typ 40 år med hunduppfödning vid det här laget. Idag föder hon upp schnauzer (peppar och salt), samt dvärgschnauzer (svart och silver).

Men åter till Carita. Hon och hennes man Bertel har en helt fantastisk trädgård. Kika på hennes blogg!

trädgårdsmarknad-3

Men något måste man ju ha med sig hem så det blev en streptocarpus (kornettblomma). Tyvärr tog den lite stryk i transporten hem, men den tar sig nog hoppas jag.

streptocarpus