Knappt hade Janne hunnit komma hem från sjukhuset efter hans höftoperation, så åker han in på sjukhus igen!

I går eftermiddag vid tre-tiden fick han en obehaglig värk i bröstet samtidigt som han började kallsvettas jättemycket. Jag var på kurs på klubben, så jag fick inget veta förrän jag kom hem klockan halv fem. Men då mådde han rätt bra igen, efter omständigheterna med höften förstås.

Men så i natt klockan halv tolv vaknade jag av att han satt på sängkanten och flämtade. Värken hade kommit tillbaka och han kallsvettades floder. Jag föreslog att han skulle ta sin nitroglycerinspray och den hjälpte tydligen för han somnade om. Två timmar senare var det dags igen. Då ringde jag 112 och dom kom med en ambulans efter 20 minuter. Man kopplade på ett EKG och skickade det till sjukhuset. Det syntes dock inget på EKG-t. Trots det så tyckte dom att han skulle in till sjukhuset för observation.

Jag följde med honom in till sjukhuset. Först fick han komma till akuten där man tog en massa blodprover och bestämde att han skulle göra en skiktröntgen av hjärta och bröstkorg. Jag åkte så småningom hem, eftersom allt var lugnt och vi bara väntade på att han skulle på röntgen. EKG-t såg ok ut, liksom syresättning och blodtryck.

När jag kom hem så försökte jag sova lite, men sedan tog jag hundarna och gick en promenad. Då ringde Janne och berättade att blodproverna visade hjärtinfarkt! Vad röntgen visade vet jag inte. Han är nu flyttad till avdelning 10 som är en specialistavdelning för hjärtsjukdomar. Han ligger tyvärr i korridoren… Efter att han kommit upp dit hade han haft två attacker till som jag känner till.

Det här var ju verkligen ett bakslag. Han som äter så mycket medicin för blodfetterna och självmedicinerar sig med 2 cl whisky varje kväll för hjärtat! Dessutom får han en spruta varje kväll som ska motverka blodproppar nu efter operationen.

Nu vet man inte hur det blir med rehabiliteringen för höften? Stackars Janne! Det här var verkligen onödigt!