Idag är det söndag så nu har det gått tre dagar sedan Ebba opererades. Jag antar att allt har gått enligt planerna, men visst har det varit och fortfarande är jobbigt. Vi fick hem en drogad Ebba som var orolig på kvällen, men efter en liten kiss ute klockan kvart i elva så sov hon till klockan fem. Dagen efter var hon rätt låg och sov mest hela dagen.

Hon har en s.k. body på sig för att hon inte ska kunna komma åt att slicka på såret. Den funkar bra även om hon inte verkar glad över den, men jag antar att tratt vore mycket sämre. Bodyn kunde jag köpa via Animalen och den passar perfekt. Den är mjuk och lätt att sätta på.

Ebba är lugn och sover mest hela dagarna, men… på kvällen börjar eländet. Av någon oförklarlig anledning så börjar hon hässja och blir jättestressad när vi ska sova. I går kväll höll hon på i två timmar! Både i fredags kväll och i går kväll gick jag ut med henne efter att vi hade lagt oss så att hon fick kissa en extra gång. Men det hjälpte inte. Till slut gav jag henne en liten extra dos Metacam. Det verkade fungera, så kanske hade hon ont? Men varför bara på kvällen? På dagen är hon ju lugn? Hon har ingen feber och såret ser fint ut. Inte svullet eller rött. Märkligt.

Idag gick vi en lite längre morgonpromenad. Hon har gått ned fort i ork, det märks, så på slutet märkte jag att hon var lite trött. Vi går bara på vägarna och hon är självklart kopplad hela tiden. Ute är hon nästan som vanligt. Hon går före mig med svansen upp, stannar ibland och kollar om det finns tecken på att det kommer en godisbit, kanske…

Eva_body

Blä för kläder!