Strövtåg med hund och kamera

Förklaringen

Janne hade ett flertal kärlkrampsanfall på söndagen och läkarna bestämde sig för att skicka honom från Södertälje till KS i Solna för kranskärlsröntgen. På röntgen konstaterades två stora proppar och kanske något mer, jag har inte fått all info än. Hjärtat var i alla fall inte skadat. Efter ”rensning” av propparna samt inlägg av en s.k. ”stent” (ett nät som håller upp kärlväggen), kände Janne redan sig mycket bättre.

Idag ska han få komma tillbaka till Södertälje Sjukhus, och då kan jag få mer information om hur det egentligen var.

Men visst funderar man. En fråga som kommer är ju varför Hjärt-kärlcentrum i Södertälje aldrig har sagt något om att hans kärl var så dåliga? I och för sig så har han inte haft kärlkramp förrän nu. Men i alla fall? Nog borde man väl ha sett något?

Nu förstår jag varför han nästan alltid blev kolossalt trött när vi var ute. Hans kärl var tilltäppta, så minsta ansträngning ledde till syrebrist! Ofta när vi var nere på stan så gick han med mig en liten, liten stund, sedan började svetten forsa och han gick och satte sig i bilen.

Jag har trott att han bara hade dålig kondition pga att han inte har kunnat röra sig så mycket för att höften gör ont. Men nu tror åtminstone jag att det inte är hela sanningen. Känns riktigt dumt att vi inte har förstått detta. Men bättre sent än aldrig! Det kunde ha gått illa.

Föregående

Bakslag

Nästa

Henrik och Elisa…

2 kommentarer

 1. Tomas Tegner

  Hjärtokätärlcentrum kan inte se om kärlen är igenkalkade det måste till en kranskärlsröntgen för det som bara görs i Huddinge och Solna det var svaret jag fick när jag fick remiss till Solna hoppas att dom kunde gå via handleden?

  • Neta

   Hej Tomas!
   Tack för din kommentar! Jag misstänkte att det var så det låg till, men nu fick jag det bekräftat. Och ja, dom gick via handleden. Nu väntar han på transport tillbaka till Södertälje.
   Hälsningar Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén