Idag är vi kvar i Simrishamn på Tobisviks camping. Maken till fin camping får man nog leta efter. Fina välskötta tomter, och läget..! Campingen ligger precis bredvid den kilometerlånga sandstranden, dessutom ligger här ett jättefint utebad med två bassänger. Nu har Janne och jag inte planer på att bada, men det verkar vara ett populärt utflyktsmål.

Det är nästan fullbokat här, så man förstår ju att det är en populär camping. Den ligger c:a 1,5 km utanför Simrishamns centrum så jag promenerade in till stan och handlade lite på Ica i förmiddags. Vädret är lite blandat idag, varmt och sol ibland och så någon liten regnskur däremellan.

Jannes fötter är jättesvullna och vi är riktigt bekymrade. Han kunde knappt gå ned till restaurangen igår (400 m), utan var tvungen att stanna tre gånger och vila – både dit och hem. Så han håller sig inne i bilen lyssnar på talböcker och tar det lugnt.

Själv tog jag en fotoutflykt i förmiddags. Precis bredvid campingen går det en ås med en bokskog. Jag måste verkligen säga att bokskogen är bland det vackraste man kan se. Släta, höga träd med blanka blad växer tätt, tätt, så att ljuset bara strilar ned lite försiktigt. Hittade en spännande fjäril som jag inte har sett förut. Efter lite googlande har jag förstått att det är en Almfläcksmätare. Så nu vet jag det!

Lite näckrosor

Lite näckrosor

Liten sjo

Grönskan och stillheten...

Grönskan och stillheten…

En jättegammal bro fanns alldeles bredvid campingen

En jättegammal bro fanns alldeles bredvid campingen

bron-2

Bokens släta stam är så vacker

Bokens släta stam är så vacker

Bokens blanka blad

Bokens blanka blad

Almfläcksmätare

Almfläcksmätare