Så har vi då äntligen varit på staffespecialen i Gränna. Det blev många upplevelser och erfarenheter! Dels erfarenheter om camping men också om tävling. Vi åkte dit redan på torsdagen. På fredagen skulle det vara möjlighet att titta på wheightpulling, men det såg jag inget av. Fina promenader fick vi i alla fall och vi tog det lugnt för att landa lite.

Gränna är en jättestor camping som är väldigt bra organiserad. Bra service, rent och snyggt – trots att det är så mycket folk där. Högsta betyg från oss! Men vi lärde oss att inte ställa oss på en plats där vi har kvällssol. Det blir på tok för varmt! Janne, stackarn fick fötter och ben brända alldeles förskräckligt. Idag, 4 dagar senare, lider han fortfarande!

Jag insåg också att Nisse är otroligt ”mammig” och han blir jättestressad så fort jag försvinner. Jag behöver ju gå iväg och handla och även gå till servicehuset ibland…

Vi träffade många trevliga människor. Ett kul möte var med en familj bestående av en äldre man, en pappa och hans lille son. Pappan var från Viksberg!

Tävlingarna då? Ja rallytävlingen blev katastrofalt dålig. Jag har inte tävlat på länge, så jag var nervös. Det avspeglade sig i Nisse som blev helt blockerad och plötsligt inte kunde någonting. Och jag menar verkligen ingenting! Nisse gick som i trans, bara rakt fram…Folk runt banan måste ha tänkt: ”Vad gör dom där? Åk hem och träna först…!” Ja, usch det var inte roligt! Till slut efter att ha kämpat oss igenom nästan hela banan så lyckades jag peta på Nisses framben och blev diskad! Efteråt var jag jätteledsen och besviken – men det har lagt sig nu. En erfarenhet rikare i stället. På bilderna, som jag tog från staffeklubbens fb-sida, så ser han ändå rätt koncentrerad ut. Stackars kille, vad jag utsätter honom för!

Ska man vara självkritisk, så var vi dåligt förberedda. Visst har vi tränat, men inte under tävlingslika former. Så det är bra att jag har anmält oss till ”Grunda för tävling”. Då kanske jag får lite mer motivation att träna…

På söndagens utställning fick vi VG. Inget att säga om, det var så många fantastiskt fina staffar där. Och även om jag tycker Nisse är perfekt, så räckte det inte här. Men han fick ok kritik och inget negativt.