Strövtåg med hund och kamera

Hybris

Det gick nog lite för bra att ta RLDN (Nybörjarklassens diplom). Så jag anmälde oss till två tävlingar i fortsättningsklass nu i höst. Fyra starter, då borde jag väl få tre godkända?

Idag startade vi i fortsättningsklass på Mälarö BK. Det skulle väl gå bra… inte! Nova har på sista tiden hoppat och hoppat och på något sätt varit väldigt stressad. Som att hon försöker allt mellan himmel och jord men inte riktigt vet vad jag vill. Så ibland fryser hon, och ibland gör hon flera saker samtidigt. När jag märker att hon är stressad så sänker jag mitt tempo, vilket såklart är olikt mot när vi tränar.

Första banan började med att hon lade sig vid startskylten. Troligen stod jag en microsekund för länge, vilket hon tolkade som att hon skulle göra sitt-ligg. Sedan hoppade hon på mig om och om igen, vilket resulterade i 5 FYS.

Hopp, hopp!

Hon tog frestelsen… Ja, ja. Egentligen är väl 63 poäng rätt ok ändå.

Nästa bana började med att hon fryste vid startskylten och stod och nosade på en fläck. Hopp, hopp igen längs med banan och två frysningar till – då bröt jag. Det var ingen ide att hålla på och kämpa.

Nu får jag tänka till. Hon är nog inte riktigt klar för fortsättningsklassen än, men jag tänker ändå starta i Norsborg den 25:e och bara ta det som träning. Sedan lugn och ro och eftertanke.

Nos, nos

Föregående

Ovanlig natt

Nästa

Höstpromenad vid Täljehus

2 kommentarer

 1. Carina Lundberg

  Inte alls hybris.
  Tror du var nervös och kanske inte höll dig till hur ni tränar? På träningarna går det ju jättebra🥳. Gö som på träningarna…. Lita på henne för hon kan.
  Kanske en öppen träning på Norsborg innan nästa start?
  Ni är sååå bra ❤️🤗🤗❤️

  • Marie Grundsten

   Tror också matte var lite extra nervös😉 & det märker dem direkt. Du kan & Nova kan🤗✊❤🐾

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén