Nu har vi semester på riktigt. Igår åkte vi hemifrån klockan 7.40 (i ösregn) och satte kurs mot Öland och Eriksöre. Vädret blev bättre och bättre ju längre vi kom och när vi var framme kl 12.30 så var det riktigt fint väder.

Ebba sköter sig riktigt bra numera i bilen. Hon ligger i sin bur, och visst hässjar hon, men jag känner att hon är kontaktbar. Ett par gånger under resan gick jag bak i bilen och klappade henne och pratade lite med henne. Den kändes att hon lugnade sig och lyssnade på mig varje gång. Väl framme tog det ganska kort stund innan hon lugnade ner sig. Så den oron kan vi släppa nu.

Vi har en fantastiskt bra plats, längst ned mot vattnet, hundbadet och de olika aktivitetsbanorna. Utsikten är mot Kalmar Sund och Ölandsbron – inte fel!

Det är lugnt och avspänt på Eriksöre. Barnen leker och folk går med sina hundar. Det är inte många som badar, det är nog lite kallt i vattnet. Vi hör musik på avstånd från en restaurang och fåglar som kvittrar. Dino ligger och snarkar i en stol….

Janne är lite febrig och har ont i halsen tyvärr, så han håller sig lugn. Själv hyrde jag en cykel i förmiddags och cyklade 5 km till ett köpcentrum inne i Färjestaden, där jag handlade ostkex, jordgubbar och wienerbröd. Helt onödigt att handla men skönt att cykla!