SMHI har gått ut med en orange varning för hårda vindar i vårt område. Är det något jag avskyr, så är det när det blåser! I morse vaknade jag halv fyra av att jag låg vid en tågstation där tågen rusade förbi i hög fart. Ja, så låter det när det blåser i skogen bakom oss!

I förrgår tog jag en bild när solen sken och vi promenerade i Talbyskogen. Så lugnt och vackert!

Jag får nog hänga på Nova lite tyngder när vi går ut idag, så hon inte blåser bort! Fast hon verkar nöjd med att ligga under skrivbordet!

Det var jättelänge sedan jag skrev sist. Inte så konstigt. Vi har sålt huset och ska flytta till en fin lägenhet i Hansta strand (Bergvik). Så spännande och roligt! Vi har letat efter ett nytt boende i minst tre år nu. Varit på ett stort antal visningar och även bjudit på några lägenheter. Men inget har gått i lås förrän nu. Lägenheten är stor och har en underbar utsikt. Ligger på Bergviksgatan, ja nästan i samma område som vi bodde på innan vi flyttade till Viksberg. Det är 12 år sedan…

En bild från förr…

En stor fördel med Bergvik är att jag älskar promenadvägarna. På alla andra ställen som vi har kikat på, har jag försökt hitta bra promenadvägar. Men det har alltid blivit kompromisser. Nu blir det mitt gamla område igen: Telgehus, Ragnhildsborg, Talbyskogen (från andra hållet mot idag), gamla joggingspåret, strandpromenaden….

Vi har börjat att rensa, rensa, rensa. Gud vad prylar vi har samlat på oss under åren! Det är också en hel del kvar från den tiden när Karin och Ingvar hade sommarstugan.

Vi har nästan fyra månader på oss innan vi ska flytta, men tiden går fort. Varje dag försöker vi göra någonting med rensningen. En del prylar har gått på auktion, en del säljer vi i själva, mycket skänker vi till second hand och så åker ju massor till returen.

Åter till vädret. Tur att det är skidor på tv idag. Marcia Longa!

Ha en fin dag!