Ja, idag är det runt 30 grader varmt igen. Enda sättet att få en längre morgonpromenad är att gå ut tidigt. Så redan 06.15 var jag ute med Nisse. Förresten, vi satt ute kl 04:53 och åt frukost! Nåja, tiden är jag väl inte så stolt över egentligen. Även jag har börjat vakna tidigt, vilket Janne har gjort länge. Önskar att jag kunde sova längre, men när man slocknar kl 21.00 så har man sovit i 8 timmar kl 05.00 så det får nog räcka.

Janne läser morgontidningen vid frukostbordet

Men det var ju promenaden som jag skulle skriva om egentligen. Vi gick via Talbystrand upp genom skogen och tillbaka hem igen. Helt ensamma var vi som vanligt. Det tog ganska exakt en timme. Skönt! Nisse är lös på bilden, men det var bara för fotot!

Fotade lite närbilder med ”lilla kameran”. Det är en kompaktkamera, Canon G1X, som har en mycket större sensor än vad som är vanligt för kompaktkameror. Därför kan man i princip jämföra den med vanlig systemkamera i APSC-klassen. Helst hade jag velat fota med ett 35 mm objektiv. Då har man möjlighet att få en riktigt stor bländare. Nu har den här kameran inte utbytbart objektiv så därför försökte jag zooma till c:a 35 mm i stället samt ha så stor bländare som kameran erbjöd.  Jag tycker det är trevligt när det blir en suddig bakgrund.

Även Nisse kom med på en närbild. Problemet är att han tappar öronen när jag tar fram kameran, så jag måste vara snabb med avtryckaren… 🙂