I torsdags var jag ute på klubben och hade hand om Öppen träning. Jag hade Ebba med mig, och när jag hade byggt en fortsättningsbana så provade jag att gå med henne. Hon gick nästan klockrent! Glad och med fin ögonkontakt. De fel som ändå kom kan jag ta på mig eftersom jag inte gav henne tillräckligt tydliga instruktioner. Men ändå! Okopplad och otränad gör hon allt rätt!

Jaha…Sedan var det söndag och träningstävling. Tog med mig Ebba och var ute på klubben strax efter kl 9. Först gick vi en promenad tillsammans med Ann och Lucas. Ebba var glad och positiv, om än lite stressad.

Jag hade bestämt att jag skulle gå en nybörjarbana med Ebba. Klockan blev väl c:a halv tolv när det var vår tur. Jag försökte förbereda henne lite, men hon var nästan helt blockerad. Väl inne på banan så drog hon långt efter mig och när jag försökte vända mig om och få med mig henne så stannade hon, hon kunde inte sitta framför etc etc. Jag försökte att koppla loss henne för att se om det gick bättre, men tyvärr inte.

Min amatörmässiga analys är att Ebba inte orkar så länge som det blev i går. När klockan var halv tolv så var hon helt slut, och då kunde hon inte jobba på banan. Hon försöker säkert, men hon orkar helt enkelt inte. Det var inte så mycket störningar eftersom det inte kom så många tävlande, men kanske för mycket för henne. Tyvärr var ju inte dagen slut för vår del efter att vi gått banan, så hon fick vara i Teorihuset medan vi jobbade vidare med tävlingen. När vi fikade på slutet så var Ebba riktigt trött stackarn.

Ja, vad lär man sig av detta? Janne som ofta 😉 har bra analyser säger att jag ska låta Ebba vara hemma och sluta hoppas på någon mirakulös förändring. Och det ligger väl något i det, men hoppet är ju det sista som överger människan. Det innebär ju också att jag i så fall inte har någon hund alls att jobba med. Jo, jag kan ta med mig Dino, men jag är ju så rädd att överanstränga honom. Men är jag försiktig så kan jag ta med honom. Tävla kommer jag inte göra i alla fall, så då kan det ju gå lika bra att ta med Dino. Han är ju så himla glad att få följa med och han mår bra att få jobba och vara duktig.

Men jag vill ju kunna hjälpa Ebba att må bra. Det handlar inte om att få framgång på tävlingsbanan. Men att arbeta med hundar och se dem utvecklas är ju det jag tycker är roligt. Nu kan jag ju i och för sig jobba här hemma – då går det ju oftast fantastiskt bra. Men ändå….Nej det är inte lätt det här!

ebba_pa_mattan