Vi har verkligen en hel djurpark här ute. Det fick jag erfara i morse.

Jag planerade att gå morgonpromenaden runt Viksbergs udde, så jag travade iväg med hundarna, lite tankspridd som vanligt. Där man brukar parkera för att gå till badet vid Ekvägen släppte jag hundarna och svängde in på vägen som går upp runt Udden. Då, 10 meter ifrån mig, på stigen som går upp från badet, står det en stor älgko med sina två kalvar och stirrar på mig! Jag studsade verkligen och tänkte ett ögonblick att ”det här är fel!”. Men det var det ju inte! Vad stor en älg är när den är 10 meter ifrån en själv!

Dino vände och gick lite tveksamt mot älgarna, medan Ebba inte märkte någonting utan travade vidare upp för backen. Jag kallade in Dino och han vände tack och lov. Älgarna stod blick stilla och tittade på mig. Jag gick mer eller mindre baklänges uppför backen och tittade på älgarna som stod kvar på samma plats så länge jag såg dem. Pust! Darrig ringde jag till Janne och berättade exalterat om min upplevelse.

Jag försökte ta några bilder med kameran, men dom blev så dåliga så dom slipper ni se! I stället får ni en bild som jag tog uppe hos Jonas och Maria idag.

Ha de!

höstträd