Strövtåg med hund och kamera

Bilder från helgresan

Vi tog en liten semester i helgen. Mikael och Linda hade hundarna och vi styrde kosan mot Göteborg. Väl där tog vi ett snabbt besök i Nordstan för att sedan åka till Stenaterminalen. Båten, Stena Germanica, som skulle ta oss till Kiel, var ny och väldigt fräsch. Hytten som vi hade var en fronthytt med havsutsikt. Inte dåligt! Dessutom hade minibaren gratis cava och öl. Gott! Vi åt ett jättefräscht smörgåsbord på kvällen. Numera har jag lärt mig att bara äta det jag gillar, så det blev fisk och skaldjur för hela slanten.

På morgonen anlände vi till Kiel, körde till Puttgarten och handlade… Den platsen kan man skriva mycket om… Men sedan åkte vi via Danmark till Skåne och Häckeberga slott. GPS:s hade lite konstig åsikt om hur man tog sig dit bara, så det blev en vända som bland annat innehöll Sturups flygplats! Väl framme fick vi eftermiddagskaffe med hur mycket gott som helst till.

På kvällen åt vi en fyra-rättersmeny som egentligen blev en sex-rätters… Janne tyckte väl att middagen var sådär. Han hade hellre ätit en plankstek! Men jag tyckte att allt var jättegott!

Det var otroligt vackert runt omkring slottet. Jag fotade en del, men hade problem med gässen. Eller om det var dom som hade problem med mig, hur som helst så drog dom iväg så fort jag närmade mig. Men några bilder blev det i alla fall.

Vi sov som kungar och åt sedan en lika kunglig frukost innan det var dags att åka hem igen. Slott i all ära, men borta bra men hemma bäst!

Bilderna gör sig bäst i full storlek. Klicka på bilden bara!

Kan det bli vackrare än en bokskog?

bokskog

Vår kakbuffé till eftermiddagskaffet. Briocher, marmelad, chokladmousse, brownies…
eftermiddagskaffe fontän

I hytten på båten. Gratis öl och cava.

janne hytten

Buffé på båten.janne kräfta neta båtfönster

Slottet.
slottet från sidan stalldörr

Den här bilden är ett privat skämt. Något för mina barn kanske?tappernöje

Gäckande gåsfamiljer.

tre gåsfamiljer

gåsfamilj2 gåsfamilj-2

 

Föregående

Trollskog

Nästa

Undrar

2 kommentarer

  1. Underbara bilder- väl förunnat!
    Kram från oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén