Idag tog vi en tur till mamma i Trosa igen. Ja, motivet jag syftar på i rubriken gäller inte mamma såklart. Det gäller en kisse som strök runt om oss när vi satt på mammas uteplats.

Jag tänker mycket på mamma och på hur utlämnad hon är att få hjälp av andra. Hon klagar aldrig och jag tror inte att hon ens tänker på vad hon saknar (som tur är). Men jag tänker! Nu insåg jag att de enda inköp hon får gjorda är när hemtjänsten beställer mat från Ica. Hon går aldrig och handlar själv, kläder eller kroppsvård – inte för att det finns så mycket i Trosa iofs. Men när jag här om dagen beställde medicin från apoteket, passade jag på att köpa lite bodylotion, deo, handkräm och hudkräm till henne. Kostade inte många kronor, men hon blev jätteglad.

Vi satt alla tre på hennes uteplats och jag insåg att det såg förskräckligt ut där. Det har spritt sig en massa prästkragar som nu är vissna och tråkiga. Nästa gång tar vi med oss trimmern och gör lite snyggt.

När vi satt där så kom det en katt, modell mycket välnärd, och strök runt om oss. Tur att inte Nisse var med! Nu fick jag för en gångs skull ett nytt motiv. Han var riktigt fin!