I måndags levde jag och min bror Mikael turistliv! Vi tog båten Norrskär från Strömbron och åkte till Vaxholm. Norrskär är en gammal ångbåt och är K-märkt. Allt är glänsande och putsat på båten. En riktig pärla! Jag är så glad å Stockholms vägnar att vi kan erbjuda våra turister så fina båtar och en så vacker skärgård att åka i. Båten var full med glada turister. Det var riktigt trevligt! Jag fotade både med min kamera, med mobilen och dessutom fotade jag två glada turister med deras kamera!

Vädret var riktigt bra, denna regniga sommar, så vi satt ute på båten hela vägen till Vaxholm. Micke köpte fika åt oss. Självklart lyckades jag hälla kaffe över nästan hela mig! Eller åtminstone över mina byxor! Så ska det vara när man är ute och inte kan byta kläder! Väl i Vaxholm strövade vi runt och kikade på båtar och folk. Jag letade också efter byxor, men det var ju lönlöst, så jag fick gå omkring och se ut som jag gjorde.

Lunchen intogs vid Hotell Waxholm. Efter lite strul (man glömde bort vår beställning) så åt vi en underbar rimmad lax med dillstuvad potatis. Så dom blev förlåtna för slarvet.

Till slut tog vi båten ”Väddö” tillbaka till Stockholm. Även denna båt var nästan fullsatt. Vi satt först ute på akterdäck, men några killar som drack öl blev röksugna, så då gick vi in och satt i en fin salong resten av resan. Tack Micke för en underbar dag! Vi ses snart igen!

Klicka på någon bild för att starta bildspelet.