Igår tog vi husbilen och åkte iväg igen. Det kanske är sista möjligheten att åka i höst. Sedan är det fullt i kalendrarna. Men det vet man ju aldrig förstås.

Vi åkte till Vadstena Camping. Denna camping ligger vid Vätterviksbadet, nästan i toppen av Vättern. Campingen är smal och ligger längs med Vättern. Den har fina badplatser, både för människor och hundar. Servicehuset är jättefräscht och butiken är den bästa campingbutik vi hittills har sett. Restaurangen har vi inte provat, men den fick rätt dålig kritik i FB. Kanske att dom inte kunde hantera stora mängder folk samtidigt, vilket säkert är en utmaning.

Det som är mindre bra är att campingen ligger mitt ute i ingenstans och det inte finns så mycket promenadvägar för oss hundägare. I och för sig har jag bara gått söderut mot Vadstena, men där går man längs med vägen hela tiden och det är mycket trafik så det är inte kul. Om man vill bada och sola är läget toppen förstås och man kan cykla in till Vadstena – det är 3 km dit.

En annan dålighet är elen. Säkringen går hela tiden i skåpet där vi ansluter vår el. I morse trodde vi först att det var fel på kylen eller att en säkring hade gått i bilen, men då var det elskåpet igen. Sedan är platserna väldigt dåligt utmärkta så man vet inte vilket nummer man står på eller vilken eldosa man ska ansluta sig till.

Nu så här i slutet av säsongen är det lugnt och skönt här och vi har sovit gott även om regnet smattrade mot taket i natt. Men nu skiner solen och det är varmt och skönt. Tanken är att besöka Vadstena Kloster och Slott idag och sedan åka vidare till Gränna.

Hösten är snart här. Jag gick förbi en veteåker på morgonpromenaden. Nu har skördetiden börjat, men den här åkern väntade fortfarande på bonden.

Veteåker