Vi är ute på vår första tur med nya husbilen. Först gick färden till Gränna. Bilen är ju nästan ny och full med alla faciliteter man kan önska sig. Så vi var mycket förväntansfulla när vi åkte. Men…direkt när vi hade börjat köra så hörde vi ett otroligt störande knirkande ljud. Det låter som att ljudet kommer från vänster frambalk, men helt säkra är vi inte. I början var ljudet så högt så vi nästan tänkte vända. Vi hade kontakt med Caravanhallen, och fick veta att oljud är något som ägare till helintegrerade bilar lätt drabbas av. Detta beror på att taksängen, som väger 200 kg, lätt kan komma i obalans. Men vi har jobbat som idioter med att dels hänga i taksängen, lyfta den och trycka den åt olika håll. Men ingen skillnad.

Jag tycker mer att det låter som att instrumentpanelen och vänster framstolpe gnids mot varandra. Men säker är jag inte. Vi ska lämna in bilen när vi kommer hem så får vi hoppas att dom kan hjälpa oss. Nu tyckte vi kanske att det lät lite mindre idag när vi åkte iväg igen. Kan gnisslet komma av att bilen har stått i 3/4 år och behöver komma igång på något vis?

Nåja, det var inte det jag skulle skriva om. I Gränna låg vi två nätter. Gränna har hittills varit vårt första stopp på resorna, men nu kände vi båda att vi var trötta på Gränna även om det är fint och enkelt att campa där. Tyvärr var det rätt regnigt, men vi såg ju på väderrapporten att det skulle bli bättre, så vi höll ut.

När vi åkte iväg från Gränna så visste vi inte vart vi skulle ta vägen, men efter lite funderande så blev det Ekuddens Camping i Mariestad. Efter en äventyrlig bokning via telefon, så fick vi en jättefin plats på campingen. Äventyret bestod i att receptionen var stängd och jag fick ringa bokningen och välja plats, betala, få en kod till ett kassaskåp (!) där det låg ett kuvert med vår nyckel och passerkort!

När vi väl hade kommit på plats så gick jag en promenad med hundarna till Ekuddens naturreservat. Det var nog en av de vackraste platser jag har sett. Vilka träd! Många hundra år gamla ekar växte där. Dom som hade dött och ramlat låg kvar på platsen som på en elefantkyrkogård. Träden var gigantiska, kanske var det sådana träd som Tolkien blev inspirerad av när han skapade Enterna?

enterna

hundarna vid jatteeken-3