I går var jag åter uppe på Skogskyrkogården. Nu var det dags för gravsättning av urnorna. Pappa och Gunvor dog ju med bara tre veckors mellanrum. Först Gunvor och sedan pappa, så därför gjordes det en gemensam gravsättning.

Det var bara vi tre syskon, Eva, Ann och jag samt Håkan och Victor som var där. Skogskyrkogården är en otroligt vacker plats. Dessutom var vädret helt fantastiskt, till skillnad från vädret vid de två begravningarna då det var regn och blåst båda gångerna.

En lite kufisk kyrkovaktmästare kom körandes med en liten elbil. Han hade med sig de båda urnorna som vi sedan sänkte ned på respektive plats. Ann och Eva sänkte ned Gunvors urna och jag och Eva sänkte ned pappas i jorden. Lite makabert och konstigt kändes det. Men så ska det ju gå till. Man behöver inte vara med om man inte vill, men det kändes ändå bra att avsluta på detta sätt.

Efter gravsättningen gick vi alla fem och fikade och småpratade en stund. Det var trevligt och avslappat. Till sist tog vi adjö av varandra. Jag undrar när vi ses härnäst? Nu har vi inga födelsedagar eller annat som håller oss samman, mer än att vi har haft samma pappa. Ja, ja, lite konstigt känns det.

Ann, Eva, Håkan och Victor

Ann, Eva, Håkan och Victor