Strövtåg med hund och kamera

Bilder

Morgon vid Mälaren

Det är visserligen ont om gatubelysning i Viksberg, men det kompenseras med råge av all julbelysning!

I morse gick jag än en gång min favoritväg Örnstigen, som går längs med Mälaren. Så småningom kommer man fram till en badplats där jag har tagit hundratals bilder, men sällan i mörkt vinterljus, så här kommer en sådan! Visst är det vackert?

Utsikt från badbryggan ut över Mälaren. Viksberg till höger och Kiholm till vänster.

God Jul och Gott Nytt År!

Inte riktigt som tänkt

Idag är det julafton. Tanken idag var att vi skulle fira julen hos Henrik och Katta i deras nya hus tillsammans med en del av släkten. Men icke då! Det började redan natten till igår när jag vaknade och hade hemska magsmärtor. På morgonen insåg jag att det tyvärr var maginfluensa jag hade fått. Inte den värsta kräksjukan tack och lov (den vet jag hur den är!), men illa nog… Så i går blev det ingen tur till mamma, till Åsa med barn x 2. Ja, Janne och jag har varsin Åsa..

Idag känner jag mig lite bättre även om jag är matt och trött, men nu blev det Jannes tur i stället. Han ligger däckad just nu. Vi får väl se om han kan äta något i kväll. Men det kunde vara värre. En släng av maginfluensa går ju över i alla fall.

Dino är också lite hängig. Han vill inte gå någon längre promenad, utan ser till att matte förstår när vi ska vända…

Idag fick hundarna varsin julklapp i form av ett tuggben. Dino brukar kasta i sig benet och sedan förhoppningsvis kunna stjäla Ebbas. Men idag var det helt annorlunda. När Ebba hade ätit upp sitt ben, vilket gick fort, så hade Dino ätit en sjättedel ungefär. Sedan tog jag Ebba ut på en promenad. Vi var väl ute c:a 45 minuter. När vi kom tillbaka hade han fortfarande mer än hälften kvar. Lilla hjärtat! Han börjar bli gammal nu.

Denna jul blir en grön jul. Men det är ju bra när man är ute i skogen. Man går torrskodd utan broddar. Skönt! Inga älgar inom synhåll, så Ebba fick vara fotomodell som vanligt.

Årets julkort 2016

Fotonörden

Jag är lite knäpp när det gäller att fota, jag vet! Men är man lite nörd så är man. De flesta motiv i Viksberg är ju sönderfotade vid det här laget, liksom hundarna. Men visst kan man väl leka lite i alla fall?

Idag fick Ebba vara modell. Kolla ögat! Ser ni fotografen? Klicka för större bild!

Dagens fågelbilder

Dagens fågelbilder blev på två olika sorters gäss som befann sig nere vid badet när jag tog morgonpromenaden med hundarna. Grågåsen har varit den mest förekommande så här långt, annars brukar nog kanadagåsen vara den man mest ser nere vid stranden. Kanadagåsen är ju inte så populär. Dom lämnar vissa trista spår efter sig, men visst är väl även den fin?

Klicka på bilden för full storlek.

Grågås

Grågås

Kanadagås

Kanadagås

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén