Idag har Nisse och jag debuterat på riktigt i Nybörjarklassen hemma på Södertälje LKK där vi har haft en officiell tävling. Igår var jag på kurs med Nisse hos Kristin Svee. Kursen heter Grunda för tävling och är en riktigt bra kurs, som redan har gett mig jättemycket. Då bestämde vi att jag skulle diska oss i första banan för att bara få en bra känsla och få Nisse att jobba bra med mig. Så det gjorde vi. Bästa uppladdningen verkar vara att leka och kampa med honom innan start, och Nisse var verkligen supertaggad. Han gick klockrent, och med facit i hand så kanske jag skulle ha fullföljt banan eftersom han bara hade ett poängs avdrag innan vi bröt tävlingen. Men jag bröt som planerat.

När vi gick nästa bana så kändes han också bra i starten, men kanske var jag mer nervös i alla fall och kanske var han lite ofokuserad trots allt. Men jag tyckte ändå att vi hade en bra känsla och var nöjd när jag gick av banan. Tyvärr räckte inte poängen till godkänt. Retfulla 69 poäng, bara 1 poäng från godkänt. Varför? Framför allt för att han satte sig i stället för att lägga sig på skylt 125. Sedan fick jag två avdrag förarfel á 3 poäng för att jag tydligen stannade i tysksvängen och i en 180 graders sväng. Kanske att Nisse inte var med riktigt i svängen och att jag stannade upp. Vet inte riktigt. Förutom dessa avdrag så blev det lite nos och några sen och bris….Så han var nog mer taggad på första banan som sagt. Bra lärdom, han är inte så uthållig än.

Men nu är det gjort och vi tar nya tag. Lite retfullt att det är så få tävlingar på hemmaplan nu i höst. Jo, KM nästa vecka, men inga officiella tävlingar. Nu vill vi ju tävla! I alla fall jag… 🙂

Banorna: