Så är det midsommar igen. I natt smattrade regnet mot altantaket och idag är det väldigt fuktigt ute. Men det är varmt och helt stilla.

Vi har haft mamma här på lunch och vi åt traditionell midsommarmat med sill och potatis. Ingen snaps dock, men lite gott vitt vin gick bra. Rekommenderar faktiskt Fontana Candida, som är både prisvärt och gott.

Till kaffet hade jag gjort en jordgubbstårta. Det hör till midsommar tycker jag. Denna gång gjorde jag en mazarintårta med lime och jordgubbar. Supergod!

Sommartårta

När mamma hade åkt hem gick jag en promenad med hundarna. Det var mycket folk i rörelse ute. Det är man inte van vid, men det kommer nog bli mer och mer folk här nu allt eftersom området växer. Och vilken överraskning! Man hade satt upp en majstång och hade dans och musik borta vid Mor Marias stuga! Kul!

Midsommardans_2

Till slut tog jag en sväng runt Örnstigen och njöt av utsikten in mot Mälaren. Den är alltid lika vacker oavsett väder och vind.

Midsommar_1