Strövtåg med hund och kamera

Bra och dåligt

Idag har jag varit med Dino på Animalen igen. Jag har ju skrivit tidigare om att han haltar och det har blivit mer och mer den senaste tiden. Så nu ville vi veta ordentligt vad det är och anpassa medicin och vård därefter.

Veterinär Ellen undersökte Dino jättenoga, men som den staffe han är så bet han ihop och visade inte något. Men jag hade med mig min iPad där jag hade två filmer på när Dino haltar, så hon fick se hur han ser ut i hemmiljö. Ellen tog Dino till en annan veterinär som dock fick fram att han smärtade på vänster armbåge, precis som vi har misstänkt. Så nästa steg blev röntgen. Resultatet blev tydligt, han har kroniskt deformerande artros. Mycket i vänster armbåge och lite mindre i vänster bog. 🙁

Så nu blir det smärtstillande en lång tid framöver. Vi tog leverprover också, och svar på dem får vi i nästa vecka, det gäller att ha koll på levern också eftersom han har lite förhöjda värden. Vi ska också träffa en sjukgymnast om två veckor.

Bra och dåligt? Ja bra att vi äntligen har fått besked och kan handla därefter, men dåligt naturligtvis eftersom Dino måste ha medicin jämt och inte kan gå långa promenader tillsammans med Ebba. Men vi hoppas att han kan må så bra av medicinen så att han kan springa i skogen som han älskar när våren kommer. Fast en liten klump i halsen har vi, både Janne och jag…

Bilden nedan tog jag här om dagen när hundarna hade tråkigt, så dom fick en leksak som Ann Eklund på Bruks har gjort. Den var fin en gång…

Dino trasig trasa

Jag tog Ebba ut på promenad i den vackra vintersolen när jag kom hem. Jag kände mig lite tungsint, men det blev fina bilder i alla fall.

Ebba i snö Ebba i snö-3 Ebba i snö-2

 

Föregående

Måste skryta lite…

Nästa

Vacker morgon

2 kommentarer

 1. Tråkigt!!

  Cartrophen gav Tilda flera extraår (hon hade artros i tassarna). Är det något ni har diskuterat med vet.? Kram från oss

  • Agneta

   Tack för tipset Erika! Jag ska höra med vår veterinär!
   Kram
   Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén